Ajankohtaista‎ > ‎

Kyläyhdistyksen ratahanke palkittiin urheilugaalassa

lähettänyt - Ylläpito - 27.2.2014 klo 5.25
Padasjoen kunta valitsi syyskuussa kirkonkylän kyläyhdistyksen toimesta valmistuneen frisbeegolfradan Vuoden urheiluteoksi Padasjoella ja 31. tammikuuta yhdistyksen edustajat olivat Päijät-Hämeen Urheilugaalassa vastaanottamassa kunniakirjaa. Gaala keräsi parisataa ihmistä ympäri maakuntaa Lahden Sibeliustalolle. Palkinnon noutivat yhdistyksen varapuheenjohtaja Kaija Koivukoski ja sihteeri Jaana Tanner, lisäksi mukana olivat hanketalkoiden päällysmiehenä toiminut Heikki Koivukoski ja rahastonhoitaja Sirpa Karejoki. Katso alla olevat kuvat tapahtumasta.

Rata toteutettiin täysin talkoovoimin; hankkeeseen osallistui noin 50 talkootyöläistä, jotka uurastivat 500 talkootyötuntia. Ensimmäiset palaverit hankkeen tiimoilta pidettiin alkuvuonna 2012 ja pian laitettiinkin jo rahoitusanomus Päijänne-Leaderille vetämään. Hankkeen kustannusaervio oli 24 300 euroa, josta omarahoitusosuus 25 %.

Uusi frisbeegolfrata saavutti heti suuren suosion. Nuorten lisäksi myös myös monet varttuneemmat padasjokelaiset, mökkiläiset ja matkailijat ovat löytäneet frisbeegolfista uuden, hauskan ja helpon harrastuksen. Vähäluminen ja lauha talvi on suosinut ulkoliikkujia. Kullasvuoressa on ollut liitokiekkoilijoita liikkeellä lähes läpi talven, etenkin viikonloppuisin väkeä tulee radalle kauempaakin.

Koska rata on ammattilaisen suunnittelema ja täyspitkä, siellä voidaan pitää virallisia kilpailuita. Kyläyhdistys, kunta ja muutkin tahot voivat hyödyntää virkistysalueelle sijoittuvaa rataa moniin muihinkin tapahtumiin. Tarkoituksena on perustaa frisbeegolfjaosto Kirkonkylän kyläyhdistyksen alajaostoksi, jolloin toiminnasta muodostuu järjestäytyneempää.

Radan avajaiset pidetään tulevana vappuna yhdessä kunnan kanssa, syksyllä samalle alueelle Päijänteen kansallispuiston rantamaisemiin valmistuneen näkötornin avajaisten kanssa.

Kyläyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia talkoisiin osallistuneita!

ą
- Ylläpito -,
27.2.2014 klo 5.25
ą
- Ylläpito -,
27.2.2014 klo 5.25
Comments